Identifikovan maloljetnik koji je uputio lažnu dojavu o bombi

Policijski službenici Centra javne bezbjednosti Trebinje su danas Okružnom tužilaštvu Trebinje dostavili Izvještaj protiv jednog maloljetnika, iz Trebinja, zbog postojanja osnova sumnje da je, 27.03.2013.godine. u 14,00 časova, uputio lažnu dojavu da je u srednjoj školi, u Trebinju, postavljena bomba čime bi počinio KD Lažno prijavljivanje krivičnog djela.

identifikovan maloljetnik

Kriminalističkom obradom utvrđeno je da je identifikovani maloljetnik, dojavu uputio policiji na broj 122 koristeći telefon javne govornice.

Nakon identifikovanja, a s obzirom da se radilo o maloljetniku, maloljentik je saslušan uz prisustvo roditelja, predstavnika Centra za socijalni rad i advokata, odnosno postupano je po odredbama zakona koji se odnose na postupanje prema maoljetnicima u krivičnom postupku.
Podsjećamo da je prošle godine bila jedna lažna dojava i da je odmah rasvijetljena i dokumentovana.

Procenat rasvijetljenosti ovog krivičnog djela je 100%. Nema nijedne lažne dojave a da nije rasvijetljena, odnosno nema nijedne lažne dojave a da nije identifikovan izvršilac.

S obzirom da je, u svim slučajevima, ovo djelo izvršeno od strane maloljetnika, koji su prilikom saslušanja tvrdili da nisu znali da je to krivično djelo to ih nije oslobodilo krivične odgovornosti.

Upućivanje lažne dojave je krivično djelo i kazna je propisana Krivičnim zakonom Republike Srpske i kreće se u rasponu od novčane kazne do kazne zatvora u trajanju od šest mjeseci.

Advertisements

Posted on april 5, 2013, in Istočna Hercegovina and tagged . Bookmark the permalink. Postavite komentar.

Ostavite komentar

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: