Elektroprivrede RS: Nema opstrukcije Trebinja

Direktor Elektroprivrede Republike Srpske Branislava Milekić izjavila je Srni da su netačne tvrdnje gradonačelnika Trebinja Slavka Vučurevića da Elektroprivreda i Hidroelktrane na Trebišnjici /HET/ opstruišu grad i da su obustavili finasiranje pojedinih sadržaja za koje su ranije izdvajana sredstva.

nema opstrukcije trebinja

„Bez obzira ko je na vlasti u Trebinju, Elektroprivreda Srpske i HET su godinama izdvajali sredstva iz dobiti za sportske, kulturne i druge potrebe i Elektroprivreda će to uraditi i ove godine“, naglasila je Milekićeva.

Ona je poručila da će ove dvije kompanije i ubuduće, u skladu sa zakonom i mogućnostima, izdvajati sredstva za Trebinje.

Direktor HET-a Marko Mitrović rekao je Srni da nije tačno da je ovo preduzeće obustavilo investicije i ocijenio netačnim Vučurevićeve tvrdnje da „HET ne izvršava obaveze uređenja vodotokova kroz grad i da je obustavio investiranje drugih potreba koje je ranije finansirao“.

„HET će u okviru zakona i svojih mogućnosti i dalje finasirati takve projekte, kao i sportske i kulturne sadržaje, ali je problem što je HET u 2012. godini zbog loše hidrologije poslovao sa gubitkom i što neće biti u situaciji da vrši raspodjelu neto dobiti, jer je neće ni biti“, istakao je Mitrović.

Mitrović kaže da se projekat uređenja kompleksa „Abazovina“ u Trebinju nastavlja u skladu sa vodoprivrednim aktima koji definišu obaveze HET-a, ali ne u mogućnostima koje želi Vučurević ili neko drugi.

Gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević optužio je Vladu Republike Srpske i „Elektroprivredu“ da „opstruišu ovaj grad“.

Vučurević tvrdi da javna preduzeća koja posluju u sastavu Elektroprivrede Republike Srpske u Trebinju opstruišu finansiranje sportskih, kulturnih i drugih sadržaja, koja su finansirala decenijama unazad. SRNA

Advertisements

Posted on april 1, 2013, in Istočna Hercegovina and tagged . Bookmark the permalink. Postavite komentar.

Ostavite komentar

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: