Kusturica: U Trebinju 15. juna počinje snimanje filma

Proslavljeni srpski režiser Emir Kusturica najavio je da će 15. juna u Trebinju početi snimanje filma sa Monikom Beluči, čiji je radni naziv „LJubav i rat“.
Namjera je da prvi dio snimanja traje do 1. jula.

15. juna pocinje snimanje

Tada će biti napravljena pauza od tri sedmice zbog priprema za dalje snimanje.

„Onda snimamo juli, avgust, septembar i oktobar…“, rekao je Kusturica, naglasivši da su finansijska sredstva obezbijeđena.

Kusturica je najavio da će probe opere „Na Drini ćurpija“ u novom pozorištu u gradu od kamena početi u januaru naredne godine, te precizirao da će time iz Višegrada krenuti gromoglasna najava kulture i preporoda Republike Srpske.

Kusturica je pojasnio i da će u naredne tri godine snimati film o trgovini ljudskim organima na Kosovu i Metohiji, kao jednoj od najvećih tema ovog vijeka.

„Ideja je scenario moje kćerke koji je zapravo napisan u onom dobu kada smo svi bili zblanuti, a onda polako shvatali da je to možda i najveća tema ovog vijeka“, objašnjava Kusturica.

Srpski režiser ostaje pri ideji da film snima u Rusiji, a radnja koja se odnosi na Kosovo i Metohiju biće snimljena na nekom drugom mjestu.

O tom filmu govorio je i učesnicima „Vivaldi foruma“, održanom tokom vikenda na Mećavniku, kada je ispričao da dugo piše roman koji se zove „Dragi moj Fjodore“.

Tada je otkrio da je glavni junak naš čovjek koji godinama živi u Parizu i sanja o tome da interperetira Dostojevskog i napravi „Zločin i kaznu“, a na tom putu preko Sankt Peterburga doći će i do Kosova i Metohije. SRNA

Advertisements

Posted on mart 31, 2013, in Istočna Hercegovina and tagged . Bookmark the permalink. Postavite komentar.

Ostavite komentar

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: