Srpskim maturantima idoli Legija, Gadafi, Putin, Tito…

Srpski maturanti kao idole navode političare, istorijske ličnosti, vojskovođe i „ratnike“, pa su tako među idolima i Ivica Dačić, Gadafi, Putin, Tito, Dragoljub Mihailović, Milorad Ulemek Legija, ali i Nikola Tesla, prenosi Tanjug.

maturantima idoli legija, gadafi, tito

Istraživanje „Interakcija vrijednosnih i kulturnih preferencija maturanata“ sproveo je Zavod za proučavanje kulturnog razvitka i u anketiranju su učestvovala 1.733 učenika četvrtog razreda srednjih škola iz 25 gradova u Srbiji.

Osim osoba iz privatne sfere, mladi najviše cijene i poštuju pjevača Boru Đorđevića, Marka Šelića Marčela, pjevačicu Jelenu Karleušu.

Svaki četvrti ili peti maturant protivi se kontaktu sa drugim narodima, dok se svaki drugi (a nekad i češće) protivi odnosu sa Albancima, Hrvatima, Romima.

Uglavnom nemaju ništa protiv da osoba druge nacionalnosti ili etničke pripadnosti bude njihov komšija, prijatelj, kolega, drug iz razreda. Međutim, velikom broju njih nije baš drago da im to bude nastavnik, profesor ili vodeći političar, a najveći otpor se javlja pri pomisli sklapanja braka sa osobom druge nacionalnosti, prenosi Tanjug.

Advertisements

Posted on mart 26, 2013, in Region i Svijet and tagged . Bookmark the permalink. Postavite komentar.

Ostavite komentar

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: