KUD „Hercegovina“ iz Petrovog polja na koncertu u Herceg Novom

Tijesna je bila u subotu veče dvorana „Park“ u Herceg Novom gdje su njeni posjetioci uživala u pjesmi i igri članova KUD „Igalo“ i njihovih gostiju KUD „Hercegovina“ iz Petrovog Polja kod Trebinja.

kud hercegovina u igalu

Na tradicionalnom godišnjem koncertu Igala rijeđale su se numere. Bila je to razonoda koju je bilo lijepo vidjeti i doživjeti. Svaki nastup KUD-a „Igalo“ osnovanog 1986 godine i njihovog nešto mlađeg gosta iz grada sa Trebišnjice, Bokelji su ispratili aplauzom. Posebno su burno pozdravljeni članovi KUD-a „Hercegovina“ koji su izveli Glamočko kolo, Linđo ali i splet izvornih hercegovačkih pjesama i igara koji su pokazali da je prožimanje sadašnjosti i prošlosti upravo podsjećanje ko smo, što smo i šta nam je činiti.

kud hercegovina u igalu (4)

Novljani su posebno pozdravili svog sugrađanina Žarka Vujadinovića Nevesnjca koji je osim poslovnih veza ostavio dubok trag i u afirmaciji i razvoju KUD-a „Hercegovina“, a sada i Igala jer stalno živi i radi u Herceg Novom. On je bio veza između dva KUD-a koji su praktično pobratimi. Vujadinović je osnovao KUD „Hercegovinu“ sa svojim saradnicima i sada je ta veza između Petrovog Polja i Igala odnosno Herceg Novog i Trebinja neraskidiva.

kud hercegovina u igalu (2)

„Naši gosti iz Petrovog polja su na svakom našem važnijem koncertu. Uvijek su sa nama i mi ih više ne smatramo našim gostima već oni su dio našeg rada i programa. Putujemo zajedno na Kosovo, po Srbiji. Redovni smo njihovi gosti za Prvi maj kada oni u Trebinju okupe prijatelje iz svih krajeva bivše zemlje“, rekla je za TrebinjeLive Zorica Gavrilović, presjednica KUD-a Igalo posle svečanog koncerta..

Žarko Vujadinović ostavi je za kratko svoju harmoniku i pozdravio Novaljne i zahvalio im na još jednom lijepom dočeku u gradu Hercega Stjepana.

kud igalo

Za igru pjesmi i prijateljstvo dva asmbla iz Trebinja i Herceg Novog stigli su aplauzi od svih, a među zvanicama KUD-a Igalo bio je i gradonačelnik Herceg Novog Dejan Mandić sa svojim saradnicima. Bilo je to veče za nezaborav. Do novog susreta početkom maja u Trebinju.

Zdravko Šakotić, dopisnih portala TrebinjeLive iz Herceg Novog

Advertisements

Posted on mart 24, 2013, in Region i Svijet and tagged , . Bookmark the permalink. Postavite komentar.

Ostavite komentar

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: