Učenici OŠ „Jova Jovanović Zmaj“ osvojili sedam prvih mjesta na Gradskim takmičenjima

Učenici Osnovne škole „Jova Jovanović Zmaj“ iz Trebinja bili su najbolji na Gradskom takmičenju iz Pravoslavne Vjeronauke za pete razrede, Engleskog jezika za devete, Fizike za osme i devete, Hemije za devete, Informatike za devete i Matematike za pete razrede.

najbolji ucenici

Na održanom Gradskom takmičenju iz Pravoslavne Vjeronauke za pete razrede učestvovalo je 11 učenika tri trebinjske osnovne škole, a najbolje znanje imala je Anastasija Spremo. Ona je prvo mjesto osvojila i na Regionalnom takmičenju, te se plasirala na Republičko.

Na Gradskom takmičenju iz Engleskoj jezika za učenike devetih razreda najbolja je bila Anastasija Vlatković, a učenicima Osnovne škole „Jova Jovanović Zmaj“ pripalo je i drugo (Nikola Petrov), odnosno treće mjesto (Ana Perišić).

Svoje znanje pokazali su i na Gradskom takmičenju iz Fizike. Učenik devetog razreda Pavle Pendo bio je prvi i osvojio 95,5 bodova. Prvo mjesto iz Fizike za osme razrede pripalo je Gordani Markov, takođe učenici ove škole.

Svoje znanje iz Matematike učenici su pokazali na Gradskom takmičenju, gdje je Aleksa Turnić osvojili prvo mjesto za pete razrede, a njima je pripalo i drugo (Anđela Grujičić), odnosno treće (Nikola Rogan). Pored petih, takmičenje iz matematike je održano i za osme i devete razrede. Drugo mjesto osvojio je Bojan Galić, učenik osmog razreda, dok su Kristina Adžović i Nikolina Kisin osvojile drugo, odnosno treće mjesto za devete razrede.

najbolji ucenici

Hemija je najbolje naučena u Bregovima. Ovo pokazuju rezultati takmičenja, gdje je učenik devetog razreda, Nedeljko Bošković, osvojio prvo mjesto.

Gradsko takmičenje iz Srpskog jezika za učenike osmih razreda održano je 16. marta, a Milica Sarić i Sanja Tomašević podijelile su drugo mjesto.

I na kraju, škola u Bregovima bila je najbolja i u Informatici. Anastasija Vlatković još jednom je dokazala svoje znanje. Ona je najbolja bila na Gradskom takmičenju iz Informatike za devete razrede. Drugo mjesto pripalo je Vanji Blagojević, takođe učenici Osnovne škole „Jova Jovanović Zmaj“.

Ova škola je u protekolom periodu osvojila je i zlatnu plaketi za doprinos drugom Međunarodnom likovnom konkursu „Pišem čestitku ćirilicom, ne šeljem SMS“. Ovu plaketu dodijelilo im je Udruženje Sveslovenske pismenosti i zaštite ćiriličnog pisma.

zlatna povelja

Advertisements

Posted on mart 20, 2013, in Istočna Hercegovina and tagged . Bookmark the permalink. 1 komentar.

  1. Ovo saopstenje nije tacno. Drugo mjesto iz srpskog jezika za 8. razrede dijele Milica Saric i Mia JankoviC, a ne, gore pomenuta Sanja TOMANOVIC. A i njoj je pogrijeseno prezime, umjesto TOMANOVIC napisano je TOMASEVIC. Za tacnost ovih podataka obratite se u prostorije OS J.J.Zmaj. Ne znam da li je pogrijesio onaj koji je pisao saopstenje ili onaj koji Vam je dao informacije za isto.

Ostavite komentar

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: