Učenici Centra Srednjih škola učestvovali na Državnom sajmu preduzeća za vježbu (FOTO)

Državni sajam preduzeća za vježbu /PZV/ održan je 14 i 15. marta u Sarajevu. Na njemu je učestvovalo 35 PZV iz BiH, a svoje preduzeće su zajedno sa profesorima predstavili i učenici J.U. “ Centar Srednjih škola“ iz Trebinja.

sajam preduzeca za vjezbu

Prof. Krstoljub Kojović, Milica Đerić, Jelena Drapić i Aleksandar Šurbat činili su ekipu iz Trebinja. Poslovna ideja preduzeća bila je otvaranje tradicionalnog restoranu u Hercegovini i Etno shop-a pod nazivom „ERO“.  Proizvodi koji su došli iz Trebinja imali su karakteristike mirisa i ukusa iz Hercegovine.  Zahvaljujući udruženjima  „Nostalgija i „Vasila“ i trebinjskim vinarijama „Vukoje“ i „Tvrdoš“, njihov štand izazvao je veliku pažnju među posjetiocima sajma. Iako je sajam bio revijalnog karaktera, preduzeće iz Trebinja je osvojilo nagradnu u vidu školskog materijala.

„Sajam preduzetništva bio je idealna prilika da potvrdimo naše stečeno znanje. Za ovaj sajam smo se pripremali dugo i kvalitetno, a naš trud se isplatio jer smo se u „moru“ preduzeća istakli originalnom idejom i narodnim nošnjama“, istakla je za portal TrebinjeLive, Jelena Drapić i dodala da se štand iz Hercegovine odlikovao simbolima Hercegovine, ručno rađenim proizvodima, oslikanim plakatima i raznim fotografijama.

Trebinje se uvijek predstavlja na najbolji način, a tradiciju su nastavili i ovi uspješni učenici, koji su organizovali i nagradnu igru a dobitnike oduševili kvalitetnim vinom vinarije „Tvrdoš“. Nakon odličnog prezentovanja njihovog preduzeća, a zatim i Dučićevog grada, hercegovci su sa ostalim učesnicima ostali u prijateljskim odnosima.

Ovaj sajam obilježilo je nezaboravno iskustvo, druženje i prilika da mladi ljudi pokažu svoju kreativnost, inovativnost i ljubaznost.

Organizator sajma je K-education ured Sarajevo i bosanskohercegovački Servisni centar BHS. Sajam finansira Austrijska razvojna saradnja, a sufinansira Rotary club Kitzbühel.

Posted on mart 16, 2013, in Republika Srpska i BiH and tagged , . Bookmark the permalink. Postavite komentar.

Ostavite komentar

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: