U Popovom polju raste nivo vode

Nivo vode u Popovom polju raste, a put prema selu Orašje iz pravca Strujića je neprohodan, saopšteno je iz Republičke uprave Civilne zaštite.

Popovo polje 11.marta 2013.

Popovo polje 11.marta 2013.

Nivo vode raste i u Petrovom polju. Putni pravci prema selima Velja gora i Uvjeća su još uvijek prohodni, ali se očekuje da i oni tokom dana budu presječeni, ukoliko nivo vode nastavi da raste.

Situacija u Termoelektrani Gacko je bolja nego prethodnih dana. Rijeke Mušnica i Gračanica su u potpunosti preusmjerene, tako da voda ne otiče u kop rudnika.

Na području Hercegovine, svim organizacionim jedinicama civilne zaštite, posebno onim koje gravitiraju uz rijeku Trebišnjicu, upućeno je obavještenje da konstantno sagledavaju stanje i prate situaciju radi pravovremenog preduzimanja potrebnih preventivnih mjera.

U Dubokom Dolu, najnižoj tački MZ Jezerine u opštini Bileća,juče popodne je izbila voda, ali još uvijek ne prijeti opasnost od poplava.

Za danas je zakazan i sastanak između rukovodioca civilne zaštite opštine Bileća, komandira jedinica civilne zaštite i povjerenika civilne zaštite radi analize stanja i preduzimanja preventivnih i operativnih mjera zaštite, ukoliko bi nivo vode na ovom dijelu i dalje bio u porastu.

Količina padavina u posljednja 24 časa na području Hercegovine iznosi u Trebinju 42,7 litara po metru kubnom, Bileći 49,8, Nevesinju 43,5, Gacku 38,6 i Čemernu 40,2 litara po metru kubnom. SRNA /kraća verzija/

Advertisements

Posted on mart 14, 2013, in Istočna Hercegovina and tagged . Bookmark the permalink. Postavite komentar.

Ostavite komentar

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: