Sindikat: Višak radnika u Administrativnoj službi nije utvrđen

Višak zaposlenih u Administrativnoj službi grada Trebinja još nije utvrđen, a u toku su analize broja i socijalnog statusa radnika, rekao je danas u Trebinju predsjednik Sindikata zaposlenih u upravi Republike Srpske Tomislav Vrhovac.

visak radnika nije utvrdjen

Nakon razgovora sa gradonačelnikom Trebinja Slavkom Vučurevićem Vrhovac je istakao da sindikat uprave ne može da zauzme stav povodom najavljenog otpuštanja viška zaposlenih u Administrativnoj službi sve dok nadležne službe stvarno i ne utvrde taj višak.

On je rekao da je na sastanaku sa gradonačelnikom, kome su prisustvovali i predstavnici reginalnog i sindikata administratrivne službe, dobio garancije da će sve što bude preduzimano u tom pravcu, biti rađeno u skladu sa zakonom i kolektivnim ugovorom, uz potpuno uvažavanje stavova i interesa sindikata.

„Jako važno je što je sa gradonačlenikom uspostavljen korektan odnos koji podrazumijeva partnersko uvažavanje i otvorenost za prijedloge“, rekao je Vrhovac.

On je istakao da sindikat predlaže da se mjerama ušteda izbjegne otpuštanje radnika ili da se grad oslobađa evenualnih viškova zaposlenih kroz određeni vremenski period i postupno, na osnovu zakona o penzinisanju i ostalih zakonskih mogućnosti.

Anđelko Denda, predsjednik regionalnog odbora granskog sindikata i član odbora sindikalne organizacije Administrativne službe grada Trebinja, kaže da bi se uštede mogle napraviti smanjenjem razlika između plata načelnika odjeljenja i ostalih visokobrazovanih radnika, koje iznose i do 600 maraka, te ukidanjem ili smanjenjem raznih dodataka na platu.

Denda je dodao da je sindikat zaposlenih u Administraciji grada odlučio da javno ne zauzima stav o najavljenom otpušanju stotinu radnika sve dok zvanično ne bude saopšteno da li postoji i koliki je eventualno utvrđeni višak zaposlenih. SRNA

Advertisements

Posted on mart 12, 2013, in Istočna Hercegovina and tagged . Bookmark the permalink. Postavite komentar.

Ostavite komentar

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: