Debata učenika Centra Srednjih škola i Gimnazije „Jovan Dučić (FOTO)

U prijatnoj atmosferi u sali J.U. „Doma mladih“ Trebinje,  ekipa ATV- a, uspješno je snimila još jednu emisiju u serijalu „Progovori“. Ovog puta u ulozi debatanata našli su se učenici Centra Srednjih škola i Gimnazije „Jovan Dučić“ iz Trebinja.

FOTO: PROGOVORI.NET

FOTO: PROGOVORI.NET

Tema-Da li ostati u BiH ili Ne, zainteresovala je sve učenike ove dvije škole, a pored odbrane svojih stavova, svoje viđenje ove teme mladi učenici su ispoljili i kroz četiri filma, koje su sami snimili (2 CSŠ, 2 Gimazija).

Zašto otići iz BiH, zašto u njoj ostati, da li ova država ima perspektivu, kako popraviti stanje u njoj…, samo su neka od pitanja koja su postavljena od strane  afirmacije negaciji, odnosno negacije afirmaciji.

Debatu je pratio i žiri, koji je za ovu priliku došao iz Mostara, te ocijenio da su se obe škole podjednako dobro snašle u odbrani svojih argumenata.

Žustru raspravu sa milion pitanja i isto toliko potpitanja, zaustavilo je samo vrijeme koje je proletjelo. Ekipe su se dobro zabavile, na kraju sportski pozdravile i obećale kako će i ubuduće njegovati kulturu dijaloga.

Inače, Alternativna televizija iz Banjaluke, početkom godine počela je sa realizacijom projekta „Progovori“ ( Speak up!).  Projekat je zamišljen kao serija televizijskih debata, s ciljem da se stvore uslovi da mladi ljudi, uzrasta od 16 do 25 godina ( učenici srednje škole i studenti) otvoreno i s uvažavanjem razmijenjuju mišljenja. Televizijske debate bi trebalo da promovišu otvorenu diskusiju zasnovanu na argumentima i uvažavanju druge strane, bez nametanja stavova. Ključna poruka je „budi svoj, misli svojom glavom“. Projekat je podržala Vlada Norveške.

FOTO: PROGOVORI.NET

Advertisements

Posted on mart 10, 2013, in Istočna Hercegovina. Bookmark the permalink. Postavite komentar.

Ostavite komentar

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: