Počela obnova fasade Muzeja Hercegovine

Ratomir Mijanović / GLAS SRPSKE – Adaptacija izložbenog prostora, nova fasada, sređivanje biblioteke i kancelarijskih deopoa samo su neke od aktivnosti koje moramo da završimo u sljedećem periodu. Rekla je ovo za „Glas Srpske“ direktor Muzeja Hercegovine iz Trebinja Veseljka Salatić.

pocela rekonstrukcija muzeja hercegovine

Okolina Muzeja Hercegovine je ovih dana pravo gradilište, jer su počeli radovi na obnovi dotrajale fasade. Takođe, radovi na golubarniku počeli su još prošle godine, ali su, zbog vremenskih neprilika, prekinuti i nastavljeni ponovo prije desetak dana.

– Pred nama je mnogo posla. Moramo da zamijenimo sve otvore na zgradi, što je sa 90.000 maraka finansirao UNESCO.

Fasadu ćemo obnoviti uz pomoć razvojnog programa Vlade Republike Srpske – kazala je Salatićeva. Podsjetila je da su prošle godine uredili Galeriju za povremene izložbe, a da planiraju da obnove i ostale galerije.

Potkrovlje smo adaptirali za novi galerijski prostor. Tu ćemo smjestiti našu prirodnjačku postavku – kazala je Salatićeva. Muzej Hercegovine može da se pohvali Dučićevom zbirkom, ali i sa 72 eksponata kamene plastike, umjetničkim slikama domaćih i stranih slikara, tapiserijama, mozaicima, pjesničkim odlikovanjima i rukopisima.

Posted on mart 5, 2013, in Istočna Hercegovina and tagged , . Bookmark the permalink. 1 komentar.

  1. Konacno, jedan od zastitinih znakova Trebinja je upravo muzej. Nadam se da ce se naci sredstva i za obnovu kule, cini mi se i da je ona u losem stanju. Znam da je tesko nabaviti lovu ali se ne smije dozvoliti da spomenici kulture propadaju. Citao sam nedavno da Trebinja ima najvise spomenika kulture u BiH. Pretpostavljam da dosta tih spomenika zahtjeva i rekonstrukciju. Ne bi bilo lose postatviti i neku tablu sa mapom svih spomenika kulture u Trebinju. Naravno tabla treba da je pored srpskog i na engleskom jeziku. Stalno se pozivamo na turizam ali mislim da grad radi nedovoljno na razvoju turizma.

Ostavite komentar

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: