Podrška DNS-a i SP-a za sastav i rad nove vlade Srpske

Mandatar za sastav nove vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas da je dobila podršku koalicionih partnera DNS-a i SP-a za sastav i rad nove vlade Srpske.

podrska novoj vladi

„Svjesni smo da je potrebno obezbijediti različita poboljšanja kada je u pitanju cjelokupan ambijent sa posebnim akcentom na poslovni ambijent, ekonomiju, zapošljavanje, borbu protiv kriminala i korupcije“, rekla je Cvijanovićeva novinarima u Banjaluci.

Ona je naglasila da je potrebno kombinovati sve postojeće strateške projekte sa različitim mjerama koje bi trebalo da daju određene pomake, poboljšanja i pozitivnu klimu u kratkoročnom periodu.

Cvijanovićeva je navela da je svjesna balasta koji je dala svjetska ekonomska kriza i da Srpska ima malu nezaštićenu privredu.

„Svjesni smo da postoji prostor za unapređenje odnosa unutar lokalnih zajednica i unapređenje boljeg ambijenta u Srpskoj, a sve radi stvaranja i očuvanja jednog demokratskog društva“, kaže Cvijanovićeva.

Cvijanovićeva je navela da je na sastanku sa predstavnicima Socijalističke partije razgovarala o radnjama koje treba preduzeti radi poboljšanja socijalnog ambijenta u Srpskoj.

Ona je rekla da je na ovom sastanku bilo riječi i o prioritetima rada nove vlade i kojom dinamikom ih realizovati.

Govoreći o kritikama opozicije na sastav nove vlade, Cvijanovićeva je rekla da je takve kritike ne zanimaju, već činjenica da je dobila podršku koalicionih partnera.

„Svi smo izrazili čvrsto opredjeljenje da se uhvatimo u koštac sa stvarnim problemima i da se pobošlja stanje u svakoj sferi života“, zaključila je ona.

Cvijanovićeva je danas u odvojenim susretima u Banjaluci razgovarala sa rukovodstvom DNS-a i SP-a o sastavu i prioritetima rada nove vlade Republike Srpske. SRNA

Advertisements

Posted on mart 4, 2013, in Republika Srpska i BiH and tagged . Bookmark the permalink. Postavite komentar.

Ostavite komentar

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: