Dugovanja J.U. „Dom zdravlja“ blizu 800 000 KM, plate redovne

Dom zdravlja Trebinje duguje za poreze i doprinose od 700.000 do 800.000 KM, ali su plate zaposlenima redovne, rekao je Srni direktor ove zdravstvene ustanove Dragan Sorajić.

dr dragan sorajic

On ističe da se dugovanja gomilaju posljednjih nekoliko godina, te da će biti prihvaćen prijedlog Vlade Republike Srpske o reprogramu dugova na godinu dana i riješeni ostali problemi uz pomoć Fonda i Grada kao osnivača.

Sorajić je demantovao tvrdnje predstavnika sindikata Doma zdravlja da zaposleni ne mogu da ovjere knjižice ni da se liječe.

Kao neke od problema u Domu zdravlja Sorajić je naveo zastarjelost medicinske opreme, kao i dva sanitetska i druga vozila koja su stara oko tridesetak godina.

„Nastojaćemo da uz pomoć sponzora ili na drugi način nabavimo bar ulatrazvuk koji nam je neophodan“, kaže Sorajić i dodaje da je stanje u ovoj ustanovi dobro, prvenstveno jer su pacijenti zadovoljni i nije primljena ni jedna žalba.

Sorajić kaže da se uspješno provodi projekat porodične medicine i da će do kraja godine zaživjeti i kućno liječenje, koje će biti racionalnije i jeftinije.

On napominje da ima viška zaposlenih, ali i deficitarnih struka, kao što su epidemiolog, specijalista urgentne medicine, stomatolog paradentologije i protetike. SRNA

Advertisements

Posted on mart 4, 2013, in Istočna Hercegovina and tagged . Bookmark the permalink. Postavite komentar.

Ostavite komentar

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: