Vučurević najavio tužbu protiv bivšeg direktora vrtića „Naša radost“ Natali Ninković

Gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević najavio je tužbu protiv bivšeg direktora vrtića „Naša radost“ Natali Ninković zbog nezakonitog rada i raspolaganja finansijskim sredstvima, a kao primjer dobrog rada sa budžetskim sredstvima naveo je Centar za socijalni rad.

slavko vucurevic

Nakon što je na sjednici gradske Skupštine prezentovana informacije o izvršenoj kontroli finansijskog poslovanja u vrtiću, Vučurević je istakao da je smisao kontrole da se fokusiraju nepravilnosti u radu, nakon čega će revizija pokazati šta se dešavalo u toj javnoj ustanovi u prethodnom periodu.

Vučurević je naveo da je, između ostalog, konstatovano da tokom godine nije postojalo materijalno knjigovodstvo o korištenju sredstava, ni evidencija o naplaćivanju usluga vrtića roditeljima djece.

„Na osnovu izvršene kontrole, postoje elementi za podnošenje prijave, nakon čega će konačnu riječ dati nadležne službe“, istakao je Vučurević.

Ninkovićeva je novinarima izjavila da se sa saradnicima trudila da unaprijedi vaspitno-obrazovni rad u predškolskoj ustanovi, te da su svakom dobronamjernom čovjeku vidljivi rezultati tog rada.

„Nažalost, uvijek postoje i oni zlonamjerni koji će to da okrenu u svoju korist. Ono što smo mi uspjeli da uradimo za nekoliko godina nije urađeno proteklih decenija“, istakla je Ninkovićeva.

On je podsjetila da je sve rađeno po zakonu i da su za tri godine renovirana dva objekta, napravljene sopstvene kotlovnice, izgrađen vrtić u prigradskom naselju Gorica, osavremenjen vaspitno-obrazovni rad.

Ninkovićeva je odbacila sve optužbe, napominjući da materijalno knjigovodstvo o kome se govori nije postojalo ni prije njenog dolaska na funkciju direktora, te da je ona nastavila tako da radi.

Raspravljajući o informaciji o finansijskom poslovanju vrtića „Naša radost“, odbornici SNSD-a su ocijenili da je to politički izvještaj i zapitali koliko je informacija objektivna, komisija kompetentna, a revizija legalna.

Kontrola finansijskog poslovanja izvršena je i u Domu mladih, gdje je, kako je rekao gradonačelnik, konstatovano da su dugovanja za poreze i doprinose oko 80.000 KM, te u Centru za socijalni rad, čije je poslovanje pohvaljeno. SRNA

Advertisements

Posted on februar 25, 2013, in Istočna Hercegovina and tagged . Bookmark the permalink. Postavite komentar.

Ostavite komentar

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: