„BH novinari“ uputili protest gradonačelniku Trebinja

Udruženje “BH novinari” i „Linija za pomoć novinarima“ uputila je javni protest gradonačelniku Trebinja Slavku Vučureviću zbog neprimjerene komunikacije s novinarima i bahatog ponašanja prema medijima na konferenciji za novinare održanoj u tom gradu.

BH novinari protest gradonacelniku

Vučurević je prvo bacio diktafon na novinara Nebojšu Vukanovića, dopisnika BN TV i saradnika portal BUKA, a zatim je u nedemokratskoj atmosferi vrijeđao novinare i derao se na njih, pokušavajući pretvoriti pres-konferenciju u iznošenje privatnih informacija bez ikakvog značaja za obavljanje funkcije gradonačelnika.

– Bahato i necivilizirano ponašanje Slavka Vučurevića je primitivan čin nedostojan javne funkcije koju obavlja i povjerenja koje su mu iskazali gradjani Trebinja birajući ga za gradonačelnika. Ovaj čin je samo jedan u nizu neprimjernih postupaka Vučurevića i njegove administracije u općini, koji su posljednjih nekoliko mjeseci značajno reducirali komunikaciju sa novinarima i medijima, uveli praksu obaveznog pismenog dostavljanja pitanja prije snimanja intervjua ili izjava, te na brojne druge načine otežali pristup informacijama u posjedu općinskih javnih oragana – saopćeno je u nedjelju iz Udruženja „BH novinari“.

U tom kontekstu, „BH novinari“ i „Linija za pomoć novinarima“ osuđuju zavođenje cenzure nad informacijama u općini Trebinje, a od gradonačelnika Slavka Vučurevića i nadležnih službi zahtijevaju hitno ukidanje svih administrativnig prepreka u slobodnom pristupu informacijama, odlukama i događajima od značaja za javnost. FENA

Advertisements

Posted on februar 25, 2013, in Istočna Hercegovina and tagged . Bookmark the permalink. 1 komentar.

  1. Svinja debela,sta drugo ocekivati od masnog krmka…Svinjo debela,svinjo debela,mrs iz Trebinja

Ostavite komentar

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: