Gradonačelnik „gađao“ diktafonom Nebojšu Vukanovića (FOTO)

Gradonačelnik Trebinja, Slavko Vučurević, danas je na konferenciji za medije u maloj sali Gradske uprave diktafonom „gađao“ novinara BN Televizije, Nebojšu Vukanovića i predložio mu da kupi litru maslinovog ulja. „Kupi litar maslinovog ulja i progutaj izbornu kampanju. Slavko Vučurević je gradonačelnik! Kada ti pobjediš ja ću to poštovati“, poručio je Vučurević, novinaru BN TV-a .

Gradonačelnik Slavko Vučurević i Mirna Kapor

Gradonačelnik Slavko Vučurević i Mirna Kapor

Vučurević je ovo uradio nakon što je Vukanović postavio diktafon na mjesto predviđeno za to. Prisutni novinari su bili veoma iznenađeni napadom gospodina Vučurevića na njihovog kolegu, i uvrijeđeni zbog ponašanja gradonačelnika prema njima, kao ljudima koji samo obavljaju svoj posao.

Napad na Nebojšu Vukanovića u jednom trenutku se pretvorio i na direktno vrijeđanje od strane gradonačelnika, a uvrijeđeni i poniženi novinari bili su spremni i napustiti današnju konferenciju. Gradonačelnik nije štedio riječi ni prema drugim novinarima, u više navrata se derao,  pa su mu prisutni predložili da „normalno“ priča i da prestane sa napadima na novinare, što je Vučurević  potkrijepio tim da je, kako kaže, rođen na selu, i da mu je glasno pričanje navika, jer je, kako kaže, često dozivao sa okolnih brda.

Iako se ovo do sada nije zabilježilo u Trebinju, novinaru su ostali odani svom poslu i još jednom pokazali da na njihov profesionalni rad ne može uticati niko.

Inače, na konferenciji se danas pričalo o autobuskoj stanici, Domu zdravlja, fabrici obuće „Bema“, fudbalskom klubu Leotar, partijskom zapošljavanju, o otpuštanju radnika u administrativnoj službi, regionalnoj poljoprivrednoj zadruzi, planinarskom domu na Ublima…

konferencija za novinare

Vučurević je danas najavio otpuštanja u Administrativnoj službi, po procesu „Način otpuštanja radnika u administrativnim službama, javnim ustanovama i preduzećima“. Koliko će radnika biti otpušteno, po Vučurevićevim riječima to će utvrđivati Skupština i nadležni organi. On je takođe rekao da će i plate funkcionerima biti smanjene za 10%.

Na postavljeno pitanje novinara ATV-a, šta će biti sa planinarskim domom, Vučurević je odgovorio: „To je moja rodna kuća. 25. Jula 1958. godine u sobi desno na prvom spratu ja sam se rodio“ odgovara Vučurević i dodaje “Svoju rodnu kuću da ja prodam. Evo neće je prodati niko, zato što je to moja rodna kuća“ poručuje Vučurević.

Na pitanje novinara BN TV-a kako su zaposleni odbornici Tarana i Krunić u preduzeću „Vodovod“, Vučurević je poručio novinaru BN TV-a da nauči elementarne stvari, šta je šta i poručio mu da za četiri godine on sigurno neće biti zaposlen u Administrativnoj službi, te da kupi maslinovo ulje, jer će mu, kako kaže Vučurević , biti lakše.

Na pitanje novinara portala TrebinjeLive, ko će odgovarati za dugovanja od 1 milion KM u J.U. „Dom zdravlja Trebinje“, gradonačelnik je odgovorio „Juče sam bio u Ministrastvu i tražili smo rješenje za trebinjski Dom zdravlja. Dubioza postoji, a na koji način će se to rješavati, odlučiće zvanični predstavnici ministrastva. Ova dubioza nije hir radnika ni menadžmenta, već manje doznačenih sredstava iz Fonda zdravstva RS, a na osnovu ugovora i ovjerenih listi zaposlenih radnika u Domu zdravlja u Trebinju“.

gradonacelnik u razgovoru sa novinarima

Vučurević je takođe na postavljeno pitanje novinara portala TrebinjeLive, kada u Trebinje dolazi fabrika obuće „Bema“, odgovorio „Bema dolazi u Trebinje, a to će se desiti kada grad Trebinje obezbijedi prostor , i Trebinje će naći svoj interes i otvorićemo Bemu“, te najavio da predstavnici ove fabrike u Trebinje dolaze u četvrtak. Vučurević  je podsjetio novinare da će Drašković u Trebinju u metalskoj industriji zadržati 750 radnika, dok će neproduktivni dio pretvoriti u konditorsku industriju i otvoriti novih 350 radnih mjesta i kako kaže Vučurević, to bi se trebalo desiti do kraja godine, ili najkasnije do februara iduće godine.

Trebinje će dobiti autobusku stanicu, rekao je  Vučurević  i poručio da će biti na jednoj od dvije lokacije, te da će biti završena do turističke sezone. On je još dodao da prati stečajni postupak Autoprevoza, kao i ostalih trebinjskih preduzeća u stečaju.

Otvaranjem novih radnih mjesta, prodajom određenih nekretnina koje su planirane, gradonačelnik je najavio pokrivanje budžetskog deficita. Infrastrukturni prioriteti su autobuska stanica, konačno rješavanje vodosnabdijevanje grada putem kredita, kao i projekti navodnjavanja u saradnji sa jednom kreditnom linijom iz EU.

Komentar portala TrebinjeLive na današnji sastanak kod gradonačelnika

Portal TrebinjeLive iz poštovanja prema funkciji gradonačelnika koju gospodin Slavko Vučurević obavlja i iz poštovanja prema samoj instituciji gradonačelnika, skreće pažnju gospodinu Vučureviću da se u svom odnosu prema medijima vrati u okvire demokratije, civilizacijske i kulturne komunikacije, te da proba da uspostavi akademski nivo u odnosu prema medijima, a samim tim i prema građanima Trebinja i Hercegovine, koji te medije čitaju i prate, a u ostalom i ti isti građani su gospodina Vučurevića i doveli na vlast. Skrećemo pažnju, još jednom gospodinu Slavku Vučureviću, da svoju sve očitiju nervozu i nezadovoljstvo nikako i nikad ne kompenzuje tako što će terminologijom, vokabularom i ponašanjem u maniru jednoga maltene kočijaša, omalovažavati pripadnike sedme sile, čiji posao podrazumijeva da budu radoznali i možda ponekad postave i neko po gradonačelnika neugodno, ali za građane Trebinja svakako bitno pitanje.

Konkretno što se tiče portala TrebinjeLive uvijek ćemo biti dobronamjerni, nemaliciozni, ali isto tako u službi istine i pravde, što podrazumijeva da smo i profesionalno radoznali, a sve to zajedno u duhu novinarske etike.

Audio snimak:

Advertisements

Posted on februar 22, 2013, in Istočna Hercegovina and tagged . Bookmark the permalink. 32 komentara.

 1. SELJAK ostaje SELJAK! NECUDITE SE KADA TREBINJE POSTANE SELO! ALO JESTE LI CULI SEEEEEEEEEEEEEELOOOOOOOOOOOOOOOOO!!!!!!

 2. Hoće li brzo audio snimak?

 3. da su profesionalci napustili bi pres konferenciju ovako su ostali pravi s….

 4. Sto mu glavu ne slomi slavkane !!

 5. To slavko !!!

 6. Ne postavljate slike sto je vukanovic radio Slavka i stavio sliku medvjeda…To niko ne komentarise

 7. Seljacina ! I on da bude gradonacelnik, sramota!

 8. A ne pricate nista sto je onaj vukan postavio slike sa medvjedom naravno sto se htio „narugat“ slavku..I onda recite slavko primitivac

 9. Slavko kralju tb je uz tebe

 10. A NE PISETE nista sto je bogalj od vukana pravio slike sa onim medvjedom..Ne moze da se pomiri sa porazom

 11. Slavko trebinje je uz tebe

 12. Trebo si ga odvalit jace

 13. Ma treba tim seljacinama ***** ***** jednom zauvjek

 14. Je li ova i presla kod Vucurevica?

 15. Hahahahahahaha, ne bruka grad ni normalne Trebinjce, bruka sebe i svoje porijeklo, pristalice i porodicu. Uzas!

 16. Pa i jeste samo za dozivanje sa brda na brdo, nizasta vise!!!

 17. O Canada our home and native land , da se ovako ensto desi u Canadi, gradonacelnik bi iste minute bio razriejsen duznosti ,a protiv njega bi se potego stegovni postupak, ovaj trebinjski grado nacelik je ocita sirovina i tu nema sta da s e doda niti da se oduzme.

 18. Klasican primjer krkana! Na zalost u Trebinju ih ima dosta, cim je Slavko gradonacelnik…

 19. Kakva doza primitivizma,ali sta drugo ocekivati od covjeka kao sto je Slavko.Mrcina,lazov,seljacina i naravno lopov,svinja debela…

 20. Slavko krane mrs u planine i Trebinje naravno nije uz tebe….

 21. Ne bruka nikoga Ni sebe slavko kralju najjaci si 😀

 22. pravda za Vukana

  Slavkane krkane,svinjo debela,masna i pokvarena nemoj da nam brukas grad.Spasi Trebinje i ubij se Slavkane Slavkane….

 23. Koliko je Slavko primitivan i nekulturan to se odavno znalo ali bi se barem malo trebao kontrolisati s obzirom da vrsi funkciju gradonacelnika. Mada kada bolje razmislim ne moze covjek sakriti kakav je u sustini, kad tad to ispliva na povrsinu. Nadam se da ce se dobrovoljno povuci sa funkcije gradonacelinka, to bi bilo dobro za sve. Da se razumijemo nisam stranicki tip, ne mislim ni da su Dobro ili Vukan dobra rjesenja za gradonacelinka. Nadam da ce se ipak pojaviti neko dovoljno sposoban da vodi Trebinje, takvih ljudi mora da ima ali na zalost sve se bira po stranackom kljucu…

 24. Zalosno i tuzno 😦

 25. Strasno! I ovaj da bude gradonacelink, popali smo!

 26. Bilo je pitanje trenutka kada ce nastaviti sa primitivnim ponasanjem,poslije opstepoznatih tuca u kafani Orac,pa okrsaja sa Minovom na pijaci,na red je dosao i novinar…Pitam se samo ko je sljedeci.Covjek je krkan,primitivac kakav se rijecima ne moze opisati.

 27. Sramotno ponašanje jednog GRADONAČELNIKA. Da nam bar nisu dali titulu grada,pa da je načelnik!!!! Ako mu je Vukan STAVLJAO GLAVU MEDVJEDA, u predizbornoj kampanji imao je pravo. Sve što su radili prije izbora,ostaje za taj period da se komentariše,ali ovo je dno dna,,,,,, Novinari su svi trebali izaći i ostaviti ga da da izjavu sam sebi! SRAMOTNO I TUŽNO

 1. Povratni ping: Gradonačelnik Trebinja “gađao” diktafonom Nebojšu Vukanovića (FOTO)

Ostavite komentar

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: