Božidar Vučurević svoju nevinost dokazuje u Tužilaštvu BiH

VESNA DUKA – Bivši trebinjski načelnik Božidar Vučurević prisustvovao je juče (ponedeljak) raspravi u Tužilaštvu BiH zakazanoj, kako nam je rekao, na okolnosti njegovog navodnog ratnog zločina koji je počinio na teritoriji ovog grada u proteklom ratnom periodu.

bozidar vucurevic trebinje

Vučurević je u prostorijama Tužilaštva boravio svega 45 minuta, ali se ne zna šta se u tome vremenu dešavalo.

Pretpostavlja se da Vučurević nadležnim u pravosuđu podnio samo dokumentaciju kojom će dokazati svoju nevinost i, kako je istakao, jednom za svagda sprati ljagu i sa svoga imena i sa imena svoga grada.

Vučurević je u Sarajevo odnio brojne vojne naredbe, ali i svaku propusnicu i priznanicu koju je izdavao nesrpskom stanovništvu koje je podnosilo molbe da napuste grad.

„Prije nego će Bošnjaci početi da se iseljavaju iz Trebinja meni je jedan od njih dostavio proglas koji im je stigao od Hasana Čengića, tadašnjeg sekretara SDA, u kome ih poziva da napuste Trebinje i daje im instrukcije o iseljavanju, gdje navodi da se ne libe ni pritisaka ni primjene sile nad onim Bošnjacima koji ne žele da postupe po zapovijesti. Na osnovu ovog proglasa je i Opštinski odbor SDA napisao Naredbu o iseljavanju, a ja sve to imam u svojim dokaznim materijalima“, tvrdi Vučurević.

On nije želio da daje komentare nakon dolaska iz Sarajeva.

Advertisements

Posted on februar 12, 2013, in Istočna Hercegovina and tagged . Bookmark the permalink. 1 komentar.

  1. „Isto to, samo malo drukcije, slican „edikt“ „izdao je i Radovan Karadzic, Hrvatima iz Banja Luke i okoline, mislim 17 marta 1995.godine, znajuci da sleduje oluja, i da mogu da naseljavaju kuce Srba u Vojnicu…Vrgin mostu..sto se sve uklapa u monstrumski sporazum toboze..“humanog preseljavanja stanovnistvo“..sa Tudjmanom i ostalim ucesnicima.“casni sude nisam kriv“.

Ostavite komentar

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: