Novi autobus za OŠ „Jova Jovanović Zmaj“

Osnovna škola /OŠ/ „Jova Jovanović Zmaj“ u Trebinju dobila je danas novi školski autobus sa 20 sjedišta za koji je Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske izdvojilo 90.000 KM.

novi minibus

Direktor ove škole Milorad Stevović rekao je Srni da će autobus mnogo značiti za oko 200 učenika koji iz udaljenijih mjesta putuju u centralnu i područne škole.

On je napomenuo da su do sada za ove svrhe korištena dva autobusa stara po trideset godina, a koja su i prokišnjavala.

„Još prije deset godina stekli su se uslovi da se zamijene naši stari autobusi, jer djeca treba da se voze sigurnim prevoznim sredstvima“, rekao je Stevović i dodao da jedan autobus dnevno pređe oko 240, a drugi oko 160 kilometara.

On je rekao da će ubuduće učenike, osim novog autobusa, prevoziti i jedan stari, koji može još samo jednom da se registruje, ali da će poslužiti dok se ne nabavi polovan ili nov autobus.

Zahvaljujući Vladi Republike Srpske i Ministarstvu prosvjete i kulture, koji su obezbijedili oko 450.000 KM, Osnovna škola „Jova Jovanović Zmaj“ će za dva mjeseca dobiti i modernu fiskulturnu dvoranu.

nova dvorana u trebinju

Stevović je rekao da su završeni unutrašnji radovi i da je sala pokrivena, te da su pri kraju radovi na fasadi i postavljanju parketa.

„Ukoliko budu potrebna dodatna sredstva za opremanje sale ili za druge namjene, imamo obećanja od Vlade Srpske, resornog ministarstva i Ministarstva porodice, omladine i sporta da će iznaći mogućnosti da se finansijska konstrukcija zatvori“, naglasio je Stevović.

Osnovna škola „Jova Jovanović Zmaj“ jedina je u Srpskoj koja sa kapacitetom većim od 1.200 učenika od osnivanja 1983. godine nema fiskulturnu salu, a časovi fizičkog vaspitanja održavaju se u dvorištu škole, tokom zime u učionicama. SRNA

Advertisements

Posted on februar 4, 2013, in Istočna Hercegovina and tagged . Bookmark the permalink. Postavite komentar.

Ostavite komentar

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: