Vučurević: Unaprijediti saradnju sa Herceg Novim

Gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević danas je u Trebinju razgovarao sa predsjednikom opštine Herceg Novi Dejanom Mandićem o unapređenju privredne, ekonomske i kulturne saradnje ova dva grada.

vucurevic i mandic u trebinje

Vučurević je nakon sastanka istakao da je razgovarano o mogućnosti iznalaženja načina za lakši i brzi prelaz preko granice stanovništvu oba grada, kao i ublažavanje graničnog režima na obje granice da bi Trebinjci lakše mogli da prodaju svoje poljopreivredne proizvode na području Herceg Novog.

Vučurević je istakao da je veoma važno da se iznađe i modus da u periodima ljetne gužve građani brže cirkulišu u oba pravca.

„Veliku šansu Trebinja i Herceg Novog vidimo i u kulturnoj saradnji gdje možemo da realizujemo zajedničke projekte i da održavamo zajedničke kulturne manifestacije“, rekao je Vučurević.

On je naglasio da je veoma važno ostvariti što bolju saradnju Trebinja, Herceg Novog, Dubrovnika i opštine Cavtat Konavli, te najavio da bi predstavnici tih gradova, uz posredovanje Mandića, uskoro mogli da se sastanu u Herceg Novom.

Mandić je naglasio da je u interesu i Herceg Novog da u svim oblastima ostvari što bolju saradnju sa Trebinjem.

Mandić je napomenuo da bi na izgradnji velikog hotelskog kompleksa u Kumboru, koji je vrijedan 250 miliona evra, mogla biti angažovana i radna snaga iz Hercegovine.

Na sastanku je istaknut obostrani interes za uspostavljanje autobuske linije između ova dva grada za čije pokretanje postoji veliko interesovanje građana Trebinja i Herceg Novog, ali je navedeno da „zeleno svjetlo“ treba da da Ministarstvo komunikacija i transporta BiH.

Vučurević je danas najavio da će u Trebinje u četvrtak doputovati ambasador SAD u BiH Patrik Mun, a jedna od osnovnih tema biće i uspostavljanje saradnje Trebinja i Dubrovnika. SRNA

Advertisements

Posted on januar 22, 2013, in Istočna Hercegovina and tagged , . Bookmark the permalink. Postavite komentar.

Ostavite komentar

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: