Besplatna pravna pomoć za žrtve porodičnog nasilja

Nevladina organizacija „Ženski centar“ iz Trebinja počela je da pruža besplatnu pravnu pomoć i zastupanje pred sudom svim žrtvama porodičnog nasilja sa područja u nadležnosti Okružnog tužilaštva Trebinje.

besplatna pravna pomocU „Ženskom centru“ Srni je potvrđeno da je i besplatna SOS linija za žrtve porodičnog nasilja aktivna svakog radnog dana od 9.00 do 17.00 časova pozivom na broj 1264 i sa fiksne i sa mobilne mreže.

Zbog povećanog broja slučajeva nasilja u porodici „Ženski centar“ odavno je pokrenuo inicijativu za gradnju sigurne kuće za žrtve sa područja istočne Hercegovine.

Direktor „Ženskog centra“ Ljiljana Čičković rekla je ranije Srni da postoji potreba za sigurnom kućom, čija bi gradnja trebalo da počne ove godine u Trebinju.

Čičkovićeva je tada navela da obeshrabruje činjenica da su slučajevi nasilja u porodici brutalniji nego ranije, ali je istakla da je pomak što su se žrtve ohrabrile da progovore i što šira javnost ima više senzibiliteta prema ovom problemu.

Centru javne bezbjednosti Trebinje u toku prošle godine prijavljeno je 30-ak slučajeva nasilja u porodici, ali to nije konačan broj jer se žrtve prijavljuju i u „Ženski centar“. SRNA

Advertisements

Posted on januar 15, 2013, in Istočna Hercegovina and tagged . Bookmark the permalink. Postavite komentar.

Ostavite komentar

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: