Stanovi za porodice poginulih boraca i RVI!?

Na području grada Trebinja ima oko 20 porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida od 1 do 4 kategorije, kojima treba da se riješi trajno stambeno pitanje.

Rajko Capin

Prema riječima Rajka Ćapina, načelnika odjeljenja za boračko – invalidska pitanja grada Trebinja, u narednom periodu će se u saradnji sa resornim ministarstvom za izbjegla i raseljena lica RS i incijatorom rješavanja i raspuštanja kolektivnih centara, UNHCR, trebalo bi da dođe do realizacije izgradnje zgrade sa 32 stambene jedinice, u kojoj bi po 2 osnova, tj. u smislu prioriteta svoj stambeni problem riješilo i nekoliko porodica poginulih boraca i RVI.

„Realizacaja ovog projekta ima podršku lokalne samouprave, tj. Grada Trebinja, koji bi trebao obezbijediti zemljište i infrastrukturne priključke“ istakao je Ćapin i dodao da postoje tri vida načina rješavanja stambenog zbrinjavanja ovih porodica, a to su kupovina, izgradnja ili dodjela bespovratnih novčanih sredstava, u svrhu adaptacije objekata.

Ćapin je zaključio da će se Grad Trebinje i ubuduće zalagati za dalji nastavak procesa stambenog zbrinjavanja boračke populacije, te za izgradnju još jedne manje zgrade, zavisno od potrebe, kako se ljudi budu prijavljivali, a na osnovu svojih prava i zakona o stambenom zbrinjavanju članova porodica poginulih boraca, RVI i demobilisanih boraca otadžbinsko – odbrambenog rata.

Advertisements

Posted on decembar 27, 2012, in Istočna Hercegovina and tagged . Bookmark the permalink. Postavite komentar.

Ostavite komentar

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: