Novogodišnji prijem za predstavnike medija

Gradonačelnik Grada Trebinja Slavko Vučurević, danas je priredio novogodišnji prijem za predstavnike medija koji djeluju na prostoru Trebinja.

prijem za predstavnike medija

Vučurević je istakao da će grad Trebinje u 2013. godinu ući sa deficitom od najmanje 2, 5 miliona KM, te da je jutros kao gradonačelnik donio odluku da u skladu sa zakonom pozajmi određeni iznos finansijskih sredstava od kredita za zapošljavanje, kako bi grad pokrio i isplatio budžetske korisnike, da ne bi ugrozili njihovo poslovanje. On je napomenuo da se ta sredstava u idućoj godini moraju vratiti.

„Mi smo napravili prijedlog budžeta, i on će prekosutra biti pred odbornicima. Takođe smo ostavili mogućnost da  u 2013. godini, prodajom određenih nekretnina, dođemo do određenih sredstava, i da deficit na takav način prokrijemo“ istako ja gradonačelnik i dodao da u koliko se prodaja ne ostvari,  grad će se morati kreditno zadužiti.

Gradonačelnik je odgovorio na mnogobrojna pitanja prisutnih novinara, a u žiži interesovanja nalazila se izgradnja autobuske stanice, finansijska situacija u JU „Centar za informisanje i kulturu“, „Domu zdravlja“, vrtiću „Naša radost“….
Vučurević je na pitanje novinara portala TrebinjeLive, da li će Grad pomoći Košarkaški klub „Leotar“, odgovorio „Grad nema sredstava da finansira profesionalne klubove i ne može na leđima da nosi njihovo finansiranje. Što se tiče košarkaškog kluba, njemu ćemo pomoći u domenu amaterizma“.

prijem za predstavnike medija (2)

Čestitajući gostima nastupajuće novogodišnje i božićne praznike, Vučurević je ovom prilikom istakao dobru  saradnju lokalne samouprave i medija, i poželio da se i u narednoj godini nastavi saradnja koja je na korist svih građana.

Advertisements

Posted on decembar 26, 2012, in Istočna Hercegovina and tagged . Bookmark the permalink. Postavite komentar.

Ostavite komentar

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: