Prijem za trebinjske vinare

Na danas održanom sastanku sa Udruženjem vinara iz Trebinja prepoznati su osnovni problemi i potrebe vezane za ovu privrednu granu. Konstatovano je da je jedan od primarnih problema za mnoge proizvođače vina u Trebinju nedostatak poljoprivrednog zemljišta.

prijem za vinare

S obizirom da Trebinje postaje sve prepoznatljivije po vinskoj proizvodnji, prvi čovjek Trebinja izrazio je spremnost da pomogne pri rješavanju aktuelnih pitanja u ovoj privrednoj grani. U okviru pomoći, planirano je da se pronađu neiskorištene obradive površine koje će vinarima biti dodjeljene pod zakup.

Pored rješavanja pitanja raspoloživih površina, na sastanku se razgovaralo o mogućnostima popularizacije hercegovačkog vina kako bi Trebinje dobilo širu prepoznatljivost. U tom smislu, planirano je otvaranje vinoteke i osnivanje „Festivala vina“ u Trebinju, na kome će se ponuditi široka paleta raznih hercegovačkih vina, a sada već i prepoznatljivih brendova.

Takođe, s ciljem prezentacije naših vina, u planu je i izrada portala koji će predstaviti turističke atrakcije grada, sadržaj, a između ostalog, i pojedinačne proizvođače vina, te njihove proizvode – što će zasigurno, kako gradonačelnik tvdi, doprinjeti privrednom i turističkom razvoju Trebinja.

Nakon sastanka, gradonačelnik je u izjavi za medije podvukao da vinska proizvodnja ima višestruki značaj za razvoj grada, te da se ni poljoprivredno preduzeće Agrokop neće zanemariti. Gradonačelnik je istakao da će se i po tom pitanju pokušati iznaći rješenja za funkcionisanje pomenutog preduzeća. M.K/Grad Trebinje

Advertisements

Posted on decembar 18, 2012, in Istočna Hercegovina and tagged . Bookmark the permalink. Postavite komentar.

Ostavite komentar

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: