Vučurević: Budžet socijalnog i razvojnog karaktera

Budžet Trebinja za narednu godinu će imati naglašen socijalni i razvojni karakter, uz prioritetno zapošljavanje lica sa invaliditetom, izjavio je danas gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević.

vucurevic i clanovima udruzenja lica sa invaliditetom

Nakon sastanka sa predstavnicima udruženja lica sa invaliditetom sa područja Trebinja, Vučurević je konstatovao da su neki od gorućih problema ove kategorije stanovništva nezaposlenost, veoma težak materijalni položaj i neprilagođenost prilaza zdravstvenim ustanovama.

On je naglasio da je neophodna veća briga grada, ali i šire društvene zajednice, te poručio da će nova administracija nastojati da osmisli nove programe za subvencionisano zapošljavanje lica sa invaliditetom.

Vučurević je kao neke od modela pomoći pri zapošljavanju ovih lica naveo mogućnost formiranja agencije za parking prostor, koja postoji u većim gradovima Srpske, a koja bi obezbijedila nekoliko radnih mjesta za osobe sa invaliditetom.

„U narednom periodu angažovaćemo i članove Udruženja roditelja djece sa posebnim potrebama u proizvodnju rasada gradskog zelenila u postojećim plastenicima ovog udruženja. Na taj način će oko 20.000 KM na godišnjem nivou za nabavku sadnog materijala umjesto van Trebinja biti usmjereno za pomoć ovim licima“, istakao je Vučurević.

Predsjednik Udruženja roditelja, djece i omladine sa posebnim potrebama „Sunce nam je zajedničko“ Mijat Šarović rekao je da je u Trebinju za subvencionisano zapošljavanje lica sa invaliditetom, osim dvije ustanove koje okupljaju ove osobe, interes pokazala samo jedna privatna firma.

Šarović je napomenuo da je, ipak, na području istočne Hercegovine u odnosu na druge krajeve Republike Srpske, u posljednjih 15-ak godina, iskazan aktivan i pozitivan pristup prema rješavanju problema osoba sa invaliditetom. SRNA

Advertisements

Posted on decembar 5, 2012, in Istočna Hercegovina and tagged , . Bookmark the permalink. Postavite komentar.

Ostavite komentar

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: