Akcionari Trebinjeprevoza podnijeli tužbu protiv predstečajnog i stečajnog upravnika

Udruženje malih akcionara AD „Trebinjeprevoza“ saopštilo je da su članovi udruženja, u svojstvu povjerilaca i akcionara, podnijeli Okružnom privrednom sudu u Trebinju tužbu za nadoknadu štete protiv predstečajnog upravnika Lazara Đurđevića i stečajnog upravnika Vlade Simovića, za „otimanje imovine preduzeća posredstvom nezakonito pokrenutog stečaja“.

autobuska stanica

„U svoja dva lažna izvještaja oni umanjuju vlasništvo AD `Trebinjeprevoz` za 7.000 metara kvadratnih građevinskog zemljišta i 1.200 metara kvadratnih poslovnog prostora“, navodi se u saopštenju.

Udruženje malih akcionara „Trebinjeprevoza“ ističe da je Lazar Đurđević „obmanuo Okružni privredni sud lažnim izvještajem o utvrđivanju razloga za otvaranje stečajnog postupka, jer ga je sastavio bez potrebne dokumentacije“.

Za Simovića navode da u „lažnom izvještaju o ekonomsko-finansijskom stanju stečajnog dužnika potvrđuje lažne navode svog prethodnika, sa krajnjim ciljem guranja `Trebinjeprevoza` u likvidaciju, kojom bi se sakrile sve kriminalne radnje koje su urađene u proteklih sedam godina da bi organizovane kriminalne grupe konačno razgrabile nekretnine ovog preduzeća“.

U Udruženju pitaju zašto nema adekvatnog reagovanja Okružnog privrednog suda kome su, kako tvrde, dostavili dokaze za više od 20 slučajeva kršenja Zakona o stečajnom postupku, niti odgovora Višeg privrednog suda u Banjaluci na žalbe sindikata i malih akcionara.

U saopštenju se dodaje da se više od dvije godine u Osnovnom sudu u Trebinju blokira postupanje po tužbi Udruženja koja je podnesena protiv opštine Trebinje za nadoknadu pričinjene štete. SRNA

Advertisements

Posted on novembar 22, 2012, in Istočna Hercegovina and tagged . Bookmark the permalink. Postavite komentar.

Ostavite komentar

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: