Gimnazijalci posjetili Okružni sud u Trebinju

U Okružnom sudu u Trebinju danas su tradicionalno organizovani susreti pod nazivom „otvorena vrata suda“ za maturante Gimnazije „Jovan Dučić“, da bi se upoznali o radu ove pravosudne institucije i o pravosudnom sistemu Republike Srpske i BiH.

gimnazijalci u posjeti okruznom sudu

Gimanzijalcima su se obratili predsjednik Okružnog suda Bojan Stević i sudije Duško Popić i Milosav Pikula. Oni su ukazali srednjoškolcima na problematiku i osnovne principe rada ovog suda, ističući da pravda mora uvijek da bude zadovoljena, bez obzira koliko je to teško u nekim situacijama.

Sudije su naglasak stavile na krivična djela u vezi sa zloupotrebom droga, ističući da je neophodno u svakoj prilici ukazivati na ovaj problem i djelovati da omladina ne bi krenula pogrešnim putem.

Maturantima je predočen tok jednog suđenja, na koji način se ispituje optuženi, kao i osnovne norme ponašanja u sudnici.

Sudija Milosav Pikula poklonio je gimnazijalcima knjigu „Bježi u goru, a ne u vodu“, koju je nedavno napisao, a koja upozorava na izgubljenost, posebno mladih, u mrežama droge i ostalih zala koja idu uz nju, izražavajući nadu da će im dati bar mali doprinos u sagledavanju pravih vrijednosti. SRNA

Advertisements

Posted on oktobar 25, 2012, in Istočna Hercegovina and tagged , . Bookmark the permalink. Postavite komentar.

Ostavite komentar

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: