U Trebinju otvorena operaciona sala, vrijednosti milion KM

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Ranko Škrbić i direktor Opšte bolnice Trebinje Zdravka Vreća danas su pustili u rad rekonstrusanu operacionu salu u ovoj zdravstvenoj ustanovi u kojoj se mogu obavljati najsloženije operacije.Vlada Republike Srpske obezbijedila milion KM za opremu i renoviranje sale i opremu za Jedinicu intenzivne njege u trebinjskoj bolnici.
opsta bolnica
Škrbić je podsjetio da je Jedinica intenzivne njege opremljena sa defibilatorom, pacijent-monitorom i respiratorom, dok hirurška sala ima najsavremeniju opremu.K
„Vlada Republike Srpske i resorno ministarstvo intenzivno radi na unapređenju usluga rada u trebinjskim zdravstvenim ustanovama, kao i u drugim gradovima Srpske, da pacijenti ne bi morali ići u druge centre radi liječenja“, istakao je Škrbić.

Škrbić je najavio izgradnju novog centra za hemodijalizu i otvaranje Centra za liječenje pacijenata koji su imali moždani udar, prvog takve vrste u istočnom dijelu Republike Srpske, čime će biti unaprijeđen nivo kvaliteta zdravstvene zaštite.

Direktor bolnice Zdravka Vreća rekla je da je Fond zdravstvenog osiguranja već obezbijedio novac za rekonstrukciju preostale tri operacione sale u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Ona je podsjetila da je u posljednjih šest godina u trebinjsku bolnici uloženo sedam miliona KM, zahvaljujući Ministarstvu zdravlja, Fondu zdravstvenog osiguranja, lokalnoj zajednici i pojedinim firmama.

Opšta bolnica Trebinje ima 53 ljekara od kojih je devet na specijalizaciji. SRNA

Advertisements

Posted on oktobar 5, 2012, in Istočna Hercegovina and tagged . Bookmark the permalink. Postavite komentar.

Ostavite komentar

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: