Proizvodnja eurokrema seli u Trebinje?

Od 357 prehrambrenih artrikala koliko se u Takovu proizvodilo u trenutku privatizacije, sada se proizvodi samo desetak, kaže Jovica Carević. Prema riječima Carevića, predsjednika Odbora SPS-a u Gorenjem Milanovcu, 3.100 radnika ostalo je bez posla u Takovu.

takovo eurokrem

Od Vlade Srbije zatraženo je da preispita privatizaciju PIK Takovo u Gornjem Milanovcu i da zaustavi selidbu fabrika u Trebinje, odnosno proizvodnju euro krema, čipsa i ratluka, rečeno je u Opštinskom odboru SPS-a.

Carević je istakao da vlasnik Rodoljub Drašković takvim radom ugrožava i budžet opštine Gornji Milanovac, jer se od „Takova“ ostvaruju veoma mali prihodi, a to preduzeće je ranije bilo vodeći proizvođač hrane u Srbiji.

„To je klasična lopovska privatizacija jer je ‘Takovo’, kada je privatizovano 2003. godine, od nadležnih agencija procenjeno na 98 miliona dolara a prodato je za tri miliona evra, a samo u zalihama robe i proizvoda bila je mnogo veća vrednost „, rekao je Carević.

Sada je u „Takovu“, koji posluje u okviru sistema „Svislajon“, zaposleno 750 radnika a juče je otkaze dobilo njih 30, zbog čega je upućen zahtjev vladi Srbije i agencijama da hitno preuzmu svu dokumentaciju i da se izvrši revizija privatizacije.

Direktor „Takova“ Miroslav Jovičić agenciji Beta je rekao da je potpuno netačno da se pogoni iz Gornjeg Milanovca preseljavaju u Trebinje, jer, kako je istakao, „da je tako, ne bi se ulagalo u nove proizvodne linije“.

Podsjetimo, ljetos je bilo strepnje u Takovu poslije selidbe fabrike „Svislajona“ iz Hrvatske u BiH.

Rodoljub Drašković je objavio da napušta Srbiju, ali da će njegova fabrika slatkiša nastaviti proizvodnju u Srbiji. Prema svemu sudeći, plan se nije promjenio. Drašković je u julu ove godine ugasio proizvodnju jafa keksa u Sisku i prenio proizvodnju tog proizvoda u Trebinje. Beta

Advertisements

Posted on oktobar 3, 2012, in Istočna Hercegovina and tagged . Bookmark the permalink. Postavite komentar.

Ostavite komentar

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: