Učenici Tehničke škole Trebinje izradili web sajt

Kako sve nije crno i sivo, tmurno i beznadežno, najbolje dokazuju mladi ljudi. To pravilo potvrđuju vrijedni i perspektivni učenici Srednje Tehničke škole Trebinje, koji su odlučili da naprave web portal za svoju školu.

tehnicka skola trebinje

Naime, ideja je potekla od bivšeg učenika Tehničke škole Trebinje, sada češkog studenta, Gorana Lalovića, koji je predložio da se kopira dio sistema školstva na Zapadu.

Ideja je bila da se izradi web sajt ali da u toj izradi ne učestvuju profesionalci i ljudi koji su plaćeni za takve poslove, već da to urade učenici. Učenici na taj način stiču praktično znanje i suočavaju se sa problemima koji će u budućnosti pratiti njihove profesije.

Ovakav sistem odgovara i školi jer učenici za školu prave jednu dobru reklamu, pošto je internet danas postao jako moćno oružije i najbolji medij za reklamiranje. Ova ideja se svidjela kako školskoj upravi, tako i brojnim đacima. Na početku školske godine je osnovana grupa učenika, koja je pristupila izradi web sajta, a već poslije manje od 3 sedmice, sajt je postavljen na internet.

U izradi sajta su učestvovali sljedeći učenici: Mila Lalović, Gavrilo Spaić, Spasoje Budnić, Božidar Vlačić i Damjan Ćorić.

Poslije izrade sajta, pored gore nabrojanih, zainteresovali su se i neki drugi učenici, a time je uspjeh još veći.

Cilj je da ovaj sistem zadrže i dalje generacije, koje bi ažurirale web stranice. Poenta svega je da škola kao institucija vraća svoj smisao i zadatak jer dokazuje da uči, prenosi znanje, a da učenici, takođe, potvrđuju svoju titulu time što su pokazali da mogu da nauče, pa čak i više nego im je školskim programom i planom propisano.

Tako se ponovo vraćamo na početnu misao, da nije sve crno i sivo, tmurno i beznadežno. Ipak postoje i svijetle tačke u društvu, a to su najčešće mladi i ambiciozni ljudi, koji će se izboriti za ljepšu budućnost.

Sajt Tehničke škole može se pronaći na adresi www.tehnickaskolatb.com

Advertisements

Posted on septembar 28, 2012, in Istočna Hercegovina and tagged . Bookmark the permalink. 4 komentara.

  1. Ne radi forum nece da posalje poruku na email za verifikaciju

  2. Forum, kao i login jos nisu u funkciji, posto ucenici imaju i skolske obaveze. U najskorije vrijeme ce se na tome raditi, kao i na jos mnogo djelova na sajtu, kao npr. video galerija itd.

  3. Forum i login jos nisu u funkciji, posto ucenici imaju i skolske obaveze. Medjutim, u najskorije vrijeme ce se raditi na tome i te funkcije ce biti osposobljene. Sajt jos nema finalni izgled jer je preostalo jos mnogo rada vezanih za sajt. 🙂

Ostavite komentar

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: