Subvencije za struju za preko 4000 korisnika

Na području Istočne Hercegovine za 4.082 korisnika subvencija za električnu energiju za proteklih pola godine biće uplaćeno po 87,33 KM, odnosno za svaki mjesec po 14 KM, potvrdio je Srni rukovodilac Službe za obračun i naplatu u Radnoj jedinici „Elektro-Hercegovine“ Trebinje Vladan Šegrt.

struja brojilo

Prema njegovim riječima, pravo na mjesečnu subvenciju od 120 kilovat časova električne energije na području grada Trebinja ostvarilo je 1.167 korisnika, i to 782 sa spiska Centra za socijalni rad i 385 penzionera.

On je rekao da su sredstva za subvenciju odobrena za cijelu godinu i isplaćivaće se na kraju kvartala. Obračun za treći kvartal biće izvršen u oktobru, a za četvrti početkom naredne godine.

Šegrt je podsjetio da pravo na subvenciju ima pet kategorija, i to penzioneri sa najnižom penzijom do 200 KM, te korisnici stalne novčane pomoći, dodatka za pomoć i njegu drugog lica, materinskog i dodatka za djecu.

U Službi za obračun i naplatu navode da je naplativost „Elektro-Hercegovine“ gotovo stoprocentna i da ovo preduzeće strujom snabdijeva oko 29.000 potrošača, a da su ukupna dugovanja dostigla 21 milion KM.

Najveći dužnici su privredna preduzeća, uglavnom iz Bileće.

Ove godine sredstva za subvencionisanje električne energije ugroženim kategorijama uplaćena su iz dobiti „Elektroprivrede Republike Srpske“, a do sada ova sredstva su bila obezbijeđena iz budžeta Vlade Republike Srpske. SRNA

Advertisements

Posted on septembar 24, 2012, in Istočna Hercegovina and tagged . Bookmark the permalink. Postavite komentar.

Ostavite komentar

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: